Rusia a fost de acord cu prelungirea acordului privind cerealele pentru doar 60 de zile, a declarat sâmbătă pentru TASS purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Repetăm încă o dată. Rusia a fost de acord să prelungească acordul pentru şaizeci de zile", a subliniat ea.
 
Zaharova a clarificat poziţia Moscovei în contextul în care s-a raportat că acordul privind cerealele ar fi fost prelungit pentru 120 de zile.
 
"Noi, atât Ministerul rus de Externe, cât şi reprezentanţii permanenţi ai Rusiei la ONU, am declarat în repetate rânduri că partea rusă a notificat toate părţile implicate în acord că prelungeşte acordul pentru 60 de zile. Toate părţile au fost notificate despre acest lucru verbal şi în scris prin intermediul unor note speciale", a subliniat Zaharova.
 
Anterior, ministrul ucrainean al Infrastructurii, Alexandr Kubrakov, şi canalul de televiziune turc Haberturk au afirmat că acordul privind cerealele a fost prelungit cu 120 de zile.
 
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU, Stephane Dujarric, nu au menţionat nicio dată, mai precizează TASS. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.