Emmanuel Macron avertizează, la Bruxelles, cu privire la ”situaţia foarte critică”, odată cu apropierea sărbătorilor de la sfârşitul anului, în ”multe locuri din Europa”, din cauza epidemiei covid-19, care necesită, în opinia sa, o coordonare puternică a statelor membre UE, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii Celor 27 se reunesc joi şi vineri într-un summit european, la Bruxelles, ”în timp ce al doilea val (al pandemiei covid-19) accelerează în multe locuri din Europa, iar situaţia este foarte critică înainte de sărbători”, a declarat şeful statului francez înaintea începerii reuniunii.

Macron a făcut aceste declaraţii înainte ca premierul său Jean Castex să anunţe, joi seara, dacă Guvernul scoate ţara din izolare la 15 decembrie sau menţine anumite restricţii din cauza situaţiei sanitare.

”Suntem cu toţii pe cale să luăm decizii necesare în vederea apărării Crăciunului şi sărbătorilor în familie, cu scopul de a evita ca epidemia să se intensifice şi mai mult”, a spus Macron, subliniind importanţa ”coordonării europene”.

Cei 27 urmează să abordeze în cadrul summitului ”politica testelor, dar şi coordonarea în privinţa vaccinurilor, aşa cum face din prima zi în vederea achiziţionării, producerii şi distriburii lor în mod ordonat între ţări”, potrivit lui Macron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.