Cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele francez Emmanuel Macron şi-au afişat voinţa unei relaxări, în noaptea de joi spre vineri, la Bruxelles, în urma unor tensiuni vizibile între Paris şi Berlin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cooperarea dintre Germania şi Franţa, dar şi între cancelarul (Olaf Scholz) şi preşedintele (Emmanuel Macron) este intensă şi rodnică”, a declarat liderul german după prima zi a unui summit european care a condus la o foaie de drum comună menită să conducă la o scădere a preţurilor energiei.

Întrebat despre fricţiuni cu şeful statului francez - care şi-a multiplicat joi atacurile şi care a avertizat cu privire la eventuală izolare a Germaniei -, Olaf Scholz a subliniat că se întâlneşte ”constant” cu Emmanuel Macron şi că şi-au dat o nouă întâlnire miercuri la Paris.

””CLARIFICAREA MULTOR LUCRURI”

Această întâlnire de săptămâna viitoare înlocuieşte, cu toate acestea, un Consiliu al Miniştrilor franco-germani, amânat din cauza unor dezacorduri în numeroase dosare.

Scholz a dat asigurări că nu s-a simţit ”în niciun caz” izolat în timpul discuţiilor îndelungate şi dificile în dosarul energiei.

Această întâlnire ”a permis clarificarea multor lucruri” în vederea ”obţinerii acordului Germaniei” asupra textului final, şi-a exprimat satisfacţia Emmanuel Macron în faţa presei.

Macron a apreciat că Franţa şi-a jucat ”rolul” prin crearea ”unităţii între poziţii”.

”Nu avem în continuare aceleaşi poziţii, ceea ce este normal”, a declarat el, părând să minimalizeze dezcorduri subliniate de partea franceză înaintea şi în timpul summitului UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.