Preşedintele Republicii franceze Emmanuel Macron şi Guvernul francez şi-au exprimat joi seara ”solidaritatea cu victimele, autorităţile şi poporul spaniole”, în urma unui ”atac terorist” soldat cu cel puţin 13 morţi şi peste 50 de răniţi la Barcelona, în Spania, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian şi secretara de stat pentru Afaceri Europene Nathalie Loiseau şi-au exprimat ”solidaritatea cu victimele, dar şi cu autorităţile şi poporul spaniole”, într-un comunicat.

Cele două ministere au denunţat un ”atac terorist”.

O camionetă a intrat în mulţime, joi după-amiaza, pe Las Ramblas, cel mai celebru bulevard turstic din capitala regiunii spaniole Catalonia.

Jean-Yves Le Drian şi Nathalie Loiseau i-au îndemnat pe francezii rezidenţi la Barcelona sau în trecere prin acest oraş, ”să evite sectorul şi să-şi asigure cât mai rapid rudele, pentru a evita aglomerarea numerelor de urgenţă”.

Consulatul general francez de la Barcelona a înfiinţat un număr de urgenţă (+34 93 270 30 35), iar o celulă de criză a fost deschisă la Paris (01 43 17 51 00).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.