Preşedintele francez Emmanuel Macron se felicită, după încheierea unui acord comercial post-Brexit între Londra şi Bruxelles în Ajunul Crăciunului, şi apreciază că ”deal”-ul cu Regatu Unit este ”esenţial pentru protejarea cetăţenilor noştri, pescarilor noşti, producătorilor noştri”, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne vom asigura că aşa stau lucrurile”, avertizează el.

”Unitatea şi fermitatea europene au dat roade”, se felicită în acest mesaj postat pe Twitter Macron.

”Europa avansează şi se poate uita către viitor unită, suverană şi puternică”, apreciază şeful statului francez.

”Mulţumim, Michel Barnier, pentru tenacitatea de care aţi dat dovadă şi pentru angajamentul dumneavoastră în apărrarea intereselor europene şi unitatea lor”, adaugă preşedintele Republicii franceze în alt mesaj, în care îi aduce un omagiu fostului ministru şi eurodeputat francez, care a devenit negociatorul-şef UE al Brexitului.

”Mulţumită dumneavoastră şi Ursulei von der Leyen, solidaritatea europeană şi-a demonstrat forţa”, conchide Macron, care salută de această dată acţiunea preşedintei Comisiei Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.