Preşedintele francez Emmanuel Macron salută voinţa Statelor Unite de a relua dialogul cu Iranul, se prezintădrept un ”mediator onest” în dosarul nuclear iranian, dar consideră că Israelul şi Arabia Saudită este necesar să se implice, într-obună zi într-o soluţie la acest dosar, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este necesar să finalizăm, într-adevăr, noi negocieri cu Iranul”, a apreciat şeful statului francez într-o conferină online, organizată joi de către Atlantic Council, un centru de reflecţie din Washington.

”Eu voi face tot ceea ce este posibil pentru a susţine orice iniţiativă a Statelor Unite în vederea unei restabiliri a unui (...) dialog şi voi fi prezent”, a declarat el.

”Am fost prezent şi disponibi acum doi ani şi acum un a şi jumătate, într-o încercare de a fi un mediator onest şi un mediator angajat în acest dialog”, a adăugat Macron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.