Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a primit pe premierul Ungariei, Viktor Orban, pentru a discuta despre războiul din Ucraina şi despre alte probleme înaintea unei reuniuni a Consiliului European, în cadrul unei cine de lucru la Palatul Elysée, luni seară, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Critic deschis al poziţiei Europei faţă de războiul din Ucraina, Orban rămâne una dintre puţinele voci disidente dintre omologii săi din UE, acuzând Occidentul că duce un "război indirect" împotriva Rusiei. Premierul ungar a criticat sancţiunile occidentale impuse Moscovei şi a promis să menţină legăturile cu Kremlinul, refuzând în acelaşi timp să furnizeze arme Ucrainei. Dineul de luni dintre Macron şi Orban ar reprezenta o "ocazie de a reafirma importanţa valorilor europene şi sprijinul unit al ţărilor europene pentru Ucraina în războiul acesteia din urmă cu Rusia prin intermediul sancţiunilor", au declarat surse apropiate preşedintelui. Cei doi lideri ar urma să discute în continuare "chestiuni legate de politica industrială, energie şi probleme legate de migraţii", precum şi despre statul de drept, înaintea Consiliului European stabilit pentru 23-24 martie, a precizat preşedinţia franceză într-un comunicat. Budapesta este, de asemenea, angajată într-o dispută de lungă durată cu Uniunea Europeană din cauza îngrijorărilor Bruxelles-ului cu privire la corupţia din Ungaria. În decembrie, Bruxelles a îngheţat fonduri de 12 miliarde de euro pentru Ungaria, în aşteptarea reformelor anticorupţie aşteptate de la Budapesta.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.