Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a acordat luni 100 de zile “pentru a vindeca ţara” după săptămâni de proteste şi furie faţă de creşterea vârstei de pensionare, cerând guvernului să înceapă discuţii cu sindicatele legate de mai multe probleme, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un discurs televizat, la două zile după ce a promulgat controversata lege privind reforma pensiilor, Macron a spus că doreşte ca prim-ministrul să propună măsuri privind condiţiile de muncă, ordinea publică şi problemele educaţiei şi sănătăţii.

„În 14 iulie, trebuie să putem face un bilanţ”, a spus Macron, referindu-se la ziua naţională a Franţei. “Avem în faţă 100 de zile de linişte, unitate, ambiţie şi acţiune pentru Franţa”, a spus el.

Macron a susţinut reforma pensiilor, spunând că este necesară pentru a se evita un deficit de miliarde de euro în fiecare an până la sfârşitul deceniului. Reforma nepopulară a pensiilor, cu măsura sa emblematică de creştere a vârstei de pensionare la 64 de ani, a fost promulgată de Emmanuel Macron şi publicată sâmbătă dimineaţă în Monitorul Oficial.

Luni, preşedintele francez a spus că regretă faptul că schimbările nu au fost susţinute de publicul larg.

"Este acceptată această reformă? Evident, nu. În ciuda lunilor de discuţii, nu s-a ajuns la un consens şi regret asta. Trebuie să tragem învăţămintele din asta", a afirmat el, subliniind că reforma era necesară.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.