Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că guvernul său va "prelua din nou controlul" asupra preţurilor la electricitate până la sfârşitul anului. Fără a preciza ce măsuri va lua în acest sens, Macron a spus că proprietatea de stat asupra companiei de utilităţi EDF şi asupra flotei nucleare a Franţei va contribui la realizarea acestui obiectiv, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Există un punct care este esenţial pentru competitivitatea noastră şi pe care îl vom anunţa în octombrie, şi anume să preluăm din nou controlul asupra preţurilor la electricitate", a declarat Macron în timp ce anunţa un plan multianual de mediu.

Vom putea anunţa în octombrie preţuri la electricitate care să fie în concordanţă cu competitivitatea noastră", a spus el, adăugând că acest lucru se va aplica atât gospodăriilor, cât şi întreprinderilor. "Până la sfârşitul anului vom recâştiga controlul asupra preţului electricităţii, la nivel francez şi european", a spus el.

Un oficial de la Elysee a declarat că acest lucru va fi realizat printr-o lege franceză a energiei, pentru a acţiona asupra faptului că preţurile la gaze au umflat preţurile la electricitate în Europa, şi în special în Franţa, pe fondul războiului din Ucraina. Acest lucru ar fi realizat fără a aştepta finalizarea unei reforme în lucru la nivelul Uniunii Europene, a spus oficialul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.