Preşedintele francez Emmanuel Macron pledează din nou, luni, la zece ani de la începutul Războiului din Siria, la ”o soluţie politică, singura posibilă” într-un conflict fără ieşire până acum, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să transmit poporului sirian că nu vom abandona niciodată lupta”, a anunţat pe Twitter preşedintele francez.

”Vom rămâne alături pentru a răspunde nevoilor umanitare, a apăra dreptul internaţional, a lupta împotriva impunităţii, a găsi, în sfârşit, o soluţie politică, singura posibilă”, continuă el.

În lipsa unor progrese pe terenul politic, Franţa depune eforturi în vederea unei menţineri a unei acţiuni umanitare de ajutorarea populaţiei.

La 15 martie 2011, în urma ”Primăverii Arabe”, o mişcare de protest izbucnea în Siria, guvernată cu o mână de fier de 40 de ani de familia al-Assad.

Această contestare s-a transformat într-un război civil.

Conflictul, declanşat de reprimarea în sânge a unor manifestaţii în favoarea democraţiei, s-a soldat cu peste 388.652 de morţi, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR).

În prezent, confrunătrile armate au scăzut în intensitate, însă plăgile rămân deschise, iar pacea îndepărtată.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.