Preşedintele francez Emmanuel Macron nu mai prezintă simptome de covid-19, la o săptămână după ce a fost diagnosticat şi după ce a prezentat o oboseală, febră şi dureri musculare, şi iese din carantină, de la reşedinţa oficială La Lanterne, unde a putut rămâne mobilizat în princialele dosare”, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Potrivit protocolului sanitar în vigoare, izolarea preşedintelui Republicii se poate opri după şapte zile”, a anunţat joi într-un comunicat Palatul Élysée.

Şeful statului francez se poate întoarce la Élysée încă de joi, pentru a sărbători Crăciunul împreună cu soţia sa, Prima Doamnă Brigitte Macron.

El a ţinut, înainte de sărbători, să ”amintească importanţa gesturilor barieră, aerisirii camerelor, purtării măştii, spălării cu regularitate a mâinilor şi limitării numărului contactelor zilnice împotriva acestei epidemii”.

Pe timpul bolii, Macron ”a putut rămâne mobilizat în principalele dosare ale actualităţii din ţara noastră şi să participe la consilii şi reuniuni prevăzute”, precizează preşedinţia.

”El îşi va continua în acelaşi fel acţiunea în orele şi zilele următoare”, anunţă preşedinţia.

Premierul francez Jean Castex, un caz de contact al preşedintelui, a ieşit din izolare miercuri, după ce a fost testat negativ cu covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.