Preşedintele francez Emmanuel Macron nu îndepărtează posibilitatea de a efectua o vizită în Rusia, după ce efectuat o vizită în Ucraina împreună cu omologul său român Klaus Iohanns şi premierii german Olaf Scholz şi italian Mario Draghi, dar subliniază că acest lucru ”presupune condiţii prealabile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emmanuel Macron a declarat joi seara, la postul francz TF1, că nu exclude să se întâlnească din nou cu omologul său rus Vladimir Putin şi nici să efectueze o vizită în Rusia.

”O vizită în Rusia, în prezent, presupune condiţii prealabile, gesturi din partea preşedintelui (rus Vladimir) Putin”, a subliniat el.

El susţine, în continuare, că este necesar să se discute cu liderul de la Kremlin.

”Este rolul Franţei să nu se implice într-o escaladare verbală”, a dat asigurări şeful statului francez.

”Va trebui să discutăm cu preşedintele Putin. În orice caz, cu cei şi cele care reprezintă Rusia”, a adăugat el.

Macron l-a asigurat jo, la Kiev, pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, de susţinerea sa.

În schimb, într-o conferinţă de presă, Zelenski i-a spus lui Macron că se îndoieşte de interesul de a se discuta cu Putin în vederea opririi Războiului rus din Ucraina.

”Nu sunt sigur că există posibilitatea ca preşedintele Federaţiei ruse să fie pregătit să audă ceva”, a subliniat Zelenski într-o confernţă de presă comună cu Macron, Iohannis, Scholz şi Draghi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.