Preşedintele francez Emmanuel Macron, care urmează să participe la un dineu de stat, joi, cu omologul său american Joe Biden, la Casa Albă, urmează să-i ofere cadouri omologului său, în pofida unor tensiuni, după ce a criticat programul de investiţii şi subvenţii al democratului în Statele Unite, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre o cupă de la aurăria de artă de masă Christofle, creată în 2012, un obiect care aduce un omagiu fondatotului acestei întreprinderi, înfiinţată în 1830, Charles Christofle, şi anume traversărilor acestuia ale Atlanticului la bordul Normandie, unul dintre cele mai faimoase pacheboturi franceze.

Pachebotul a fost realizat între cele două războaie şi a fost decorat cu colecţii de aurărie ale Casei Christofle.

Cel de-al doilea cadou al lui Biden este un disc de vinil şi un CD cu coloana sonoră a filmului lui Claude Lelouch "Un homme et une femme" (1966), compusă de Francis Lai.

Opera, recompensată cu Palme d'or la Cannes, este o trimitere la povestea personală a cuplului Biden, deoarece este vorba despre filmul pe care preşedintele american şi Prima Doamnă l-au văzut la prima lor întâlnire.

Claude Lelouch face parte din delegaţia care-l însoţeşte pe Emmanuel Macron în Statele Unite.

Şeful statului francez intenţionează, de asemenea, să-i ofere cadouri vicepreşedintei Kamala Harris.

Vicepreşedinta americană urmează să primească o machetă a rachetei Ariane 5, după ce Emmanuel Macron a vizitat împreună cu aceasta, miercuri, sediul NASA.

Franţa şi Statele Unite s-au angajat, cu această ocazie să-şi consolideze cooperarea spaială.

Kamala Harris urmează să primească, de asemenea, un ceas LIP Marinier şi un pulover Saint James din partea preşedintelui francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.