Şeful statului francez Emmanuel Macron a purtat o mască de protecţie împotriva covid-19, într-o vizită la Vienne, şi a subliniat că este necesar ”să ne reluăm obiceiurile” în urma unei intensificări a pandemiei, ”pe bază de voluntariat”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmez preconizările ministrului meu”, a declarat el, alături de ministrul francez al Sănătăţii François Braun, care purta şi el o mască de protecţie, la o sesiune a Consiliului Naţional al Refondării (CNR), la Fontaine-le-Comte, în apropiere de Poitiers.

François Bayrou, secretarul general al CNR, care mai întâi nu a purtat mască, şi-a pus până la urmă una.

”PEDAGOGIE”

”În urma unei reintensificări a epidemiei (...), cred că este bine să facem pedagogie, pentru că nu vrem să revenim la obligaţii generalizate”, a declarat preşedintele francez.

”Aşadar, acesta este un mod de a ne relua obiceiuri bazate pe voluntariat şi spiritul responsabilităţii”, a subliniat el.

Guvernul lui Macron refuză să impună purtarea obligatorie a măştii de protecţie - în contextul în care în Franţa este în toiul celui de-al nouălea val covid-19, în paralel cu epidemii de gripă şi bronhiolită -, însă nu exclude să-şi înăsprească poziţia în acest subiect, dacă devine necesar.

Duminică, ministrul francez al Sănătăţii a lansat, la BFMTV, un ”apel solemn” la îndemnarea celor mai fragili să se vaccineze împotriva covid-19 în acest al nouălea val al epidemiei în Franţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.