Emmanuel Macron urmează să efectueze marţi o vizită la Haga, unde se întâlneşte cu premierul olandez Mark Rutte pentru a discuta despre planul relansării economice europene după criza covid-19, cu privire la care există în continuare disensiuni între cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE), a anunţat luni Palatul Elysée, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această vizită va fi dedicată în principal pregătirii Consiliului European extraordinat care va avea loc la Bruxelles în iulie, în vederea găsirii unui acord asupra bugetului plurianual aferent perioadei 2021-2027 al UE şi planului relansării economice europene în urma crizei” covid-19, anunţă într-un comunicat preşedinţia franceză.

Reacţia faţă de criza economică cauzată de pandemia covid-19 a scos din nou la iveală o fractură între Cei 27, între, pe de o parte, Parisul, Berlinul şi Roma, iar pe de altă parte ”frugalii” - Austria, Olanda, Danemarca şi Suedia -, reticenţi faţă de ideea unor subvenţii, care vor ca statele afectate de covid-19 să se împrimute şi să ramburseze împrumuturile pentru a se redresa economic.

Macron şi Rutte ar putea de asemenea să evoce dosarul Air France-KLM în cadrul acestei întâlnri, urmată de o cină de lucru, potrivit unei surse apropiate dosarului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.