Preşedintele francez Emmanuel Macron, primit joi la Beijing de către omologul său chinez Xi Jinping, i-a spus că ”contează” pe el pentru ca Rusia ”să-şi bage minţile-n cap”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Xi Jinping şi-a primit oaspetele pe un uriaş covor roşu, în Piaţa Tiananmen, cu Marseilleza, în a doua zi vizitei de stat a preşedintelui francez.

Cei doi participau la o întâlnire tête-à-tête în Palatul Poporului şi urmau să ia parte la o reuniune trilaterală, împreună cu preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen.

”Ştiu că pot să contez pe dumneavoastră pentru a aude Rusia la raţiune şi pe toată lumea la masa negocierilor”, i-a spus Emmanuel macron lui Xi Jinping în cadrul unei întâlniri bilaterale oficiale.

Preşedintele chinez a salutat, la rândul său, relaţiile Chinei cu Franţa într-o lume care ”se confruntă în prezent cu o profundă schimbare istorică”.

El a subliniat că relaţiile Parisului cu Beijingul au înregistrat, cu toate acestea, o ”dezvoltare poziticvă şi regulată”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.