Preşedintele francez, Emmanuel Macron, i-a cerut prim-ministrului Edouard Philippe să se întâlnească cu liderii politici şi manifestanţii, pentru a încerca astfel să găsească o soluţie după proteste la nivel naţional care au devenit extrem de violente sâmbătă, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După reuniunea cu miniştrii de duminică, Preşedinţia franceză a informat într-un comunicat că Emmanuel Macron i-a cerut ministrului de Interne să pregătească forţele de securitate pentru viitoare proteste, iar prim-ministrului i-a ordonat să organizeze discuţii cu liderii politici şi cu reprezentanţi ai protestatarilor.

O sursă prezidenţială a informat că Macron nu va ţine un discurs duminică, în ciuda apelurilor ca el să ofere concesii protestatarilor şi a precizat că ideea de a declara stare de urgenţă nu a fost discutată.

Macron a vizitat Arcul de Triumf duminică, după ce unul dintre cele mai cunoscute monumente ale Franţei a fost vandalizat de protestatari. Mai multe grupuri de bărbaţi tineri, având feţele acoperite, unii dintre ei înarmaţi cu bâte şi topoare, au creat haos pe străzile din centrul Parisului sâmbătă, dând foc la mai multe maşini şi clădiri. Poliţia a precizat că printre cei 5.000 de protestatari din mişcarea „vestelor galbene” s-au infiltrat şi câteva sute de extremişti de stânga şi de dreapta. De asemenea, autorităţile au informat că sute persoane au fost arestate, iar mai mult de o sută au fost rănite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.