Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a solicitat, joi, în timpul vizitei sale la Beirut, liderilor libanezi o "schimbare profundă" pentru a scoate ţara din impasul politic şi economic în care se află, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este timpul pentru responsabilităţi astăzi pentru Liban şi pentru liderii săi", a declarat şeful Statului în timpul unei conferinţe de presă după întâlnirea cu principalii responsabili libanezi. El a făcut apel la "o reformă de ordin politic nou" şi de "schimbări profunde". 

Emmanuel Macron a anunţat un ajutor internaţional pentru Liban "în zilele următoare", după explozia mortală şi devastatoare care a devastat cartiere întregi în Beirut. 

"În zilele următoare vom organiza o conferinţă internaţională de susţinere pentru Beirut şi populaţia libaneză", a anunţat Macron în conferinţa de presă cu scopul de a mobiliza "finanţare internaţională, europeană, americană, din partea tuturor ţărilor din regiune şi din afara ei pentru a furniza medicamente, alimente", a declarat Macron de la Beirut.   

Marţi, două explozii puternice au zguduit capitala libaneză. În urma deflagraţiilor, au murit 137 de oameni, mii au fost rănite şi au rămas fără locuinţă peste un sfert de milion de persoane. 

Potrivit autorităţilor, aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu depozitate ”fără măsuri de precauţie” în portul Beirut se află la originea deflagraţiilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.