Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a deplâns moartea lui Arman Soldin, jurnalist video care lucra pentru AFP şi care a fost ucis în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unul dintre compatrioţii noştri, Arman Soldin, jurnalist la Agenţia France-Press, a fost ucis în Ucraina. Cu curaj, încă din primele ore ale conflictului a fost pe front pentru a stabili faptele. Pentru a ne informa”, a scris Macron pe Twitter.

Acesta a adăugat un mesaj de condoleanţe pentru familia jurnalistului şi colegii acestuia.

”Împărtăşim durerea familiei sale şi a tuturor colegilor săi”, a mai scris Macron.

Potrivit CNN, Sergiy Kyslytsya, reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, a scris şi el un tweet în limba franceză despre moartea lui Soldin, în care a afirmat că jurnalistul "a plătit cu viaţa pentru curajul său" şi a prezentat condoleanţe celor dragi lui Soldin.

Coordonatorul video al AFP în Ucraina, Arman Soldin, a fost ucis marţi într-un atac cu rachetă de tip Grad în estul Ucrainei, potrivit unor jurnalişti AFP care-l însoţeau.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.