Preşedintele francez Emmanuel Macron dă asigurări luni, în marja COP27, în Egipt, că vrea ”să exercite presiuni” asupra ”ţărilor bogate neeuropene”, mai ales asupra Statelor Unite, pentru ca această să-şi plătească ”partea” în ajuta ţările sărace în lupta împotriva încălzirii globale, relatează Paris Match.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie ca Statele Unite şi China să fie cu adevărat la înălţime” în domeniile reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi al solidarităţii financiare, a subliniat Macron la Sharm el-Sheikh, într-o întâlnire cu tineri activişti de mediu africani şi francezi.

Franţa şi Uniunea Europeană (UE) sunt, afirmă Macron, pe drumul bun în domeniul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

Însă este necesar ca ţări mari emergente ”să iasă repede din cărbune”, a pledat şeful statului francez.

În contextul în care dezbaterea care se axează asupra ajutării financiare a ţărilor celor mai vulnerabile ia amploare la COP27, ”europenii plătesc”, dar ”suntem singurii care plătim”, denunţă Macron.

Astfel, este necesar să exercităm presiuni asupra ţărilor bogate neeuropene şi să le spunem «trebuie să vă plătiţi partea»”, a subliniat Emmanuel Macron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.