Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a contactat telefonic, joi, pe liderul rus Vladimir Putin, pentru a cere încetarea imediată a ofensivei armatei Rusiei în Ucraina, a anunţat preşedinţia Franţei, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“După ce a vorbit cu preşedintele ucrainean şi consultându-l pe acesta, preşedintele l-a sunat pe Vladimir Putin pentru a cere încetarea imediată a operaţiunilor militare ale Rusiei, amintind că Rusia se expune unor sancţiuni masive”, a precizat Palatul Elysee.

La rândul său, Kremlinul a anunţat că discuţia telefonică dintre cei doi lideri a fost una “serioasă şi sinceră”. În timpul discuţiei, prima semnalată între Vladimir Putin şi un lider occidental după invadarea Ucrainei de către Rusia, Putin “a oferit o explicaţie detaliată cu privire la motivele” care au făcut Moscova să înceapă ofensiva, a precizat Kremlinul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.