Preşedintele francez Emmanuel Macron a solicitat discuţii la summit-ul G20, în urma unor informaţii despre aterizarea unor rachete în Polonia, a declarat, marţi, un purtător de cuvânt al Palatului Elysee, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedintele a contactat conducerea poloneză şi este ţinut la curent cu evoluţia situaţiei”, a spus purtătorul de cuvânt.

O sursă franceză a apărării a declarat pentru CNN că Franţa este „extrem de precaută” şi că oficialii nu vor comenta până când nu vor putea „analiza toate informaţiile disponibile”.

„Suntem în contact strâns cu autorităţile poloneze”, a spus sursa menţionată.

Între timp, ministrul italian de externe Antonio Tajani a afirmat  într-un tweet  că Ministerul Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale, numit şi Farnesina, urmăreşte îndeaproape evoluţiile din Polonia şi este în contact strâns cu aliaţii NATO.

„Farnesina urmăreşte evoluţiile din Polonia cu cea mai mare atenţie, în contact permanent cu Apărarea, ţările europene şi aliaţii NATO”, a spus Tajani. „Condoleanţe familiilor victimelor. Suntem alături de poporul polonez".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.