Ucrainenii şi ruşii au marcat Crăciunul ortodox pe rit vechi, sâmbătă, când încetarea focului de 36 de ore ordonată de preşedintele rus Vladimir Putin şi-a urmat cursul fără semne că luptele s-au atenuat, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agence France-Presse a relatat că oraşele afectate de război din estul Ucrainei nu au înregistrat o încetinire semnificativă a luptelor. S-au auzit focuri de artilerie puternice în oraşul Chasiv Yar, la sud de Bahmut, pe linia frontului, pe tot parcursul zilei de sâmbătă.

Ministerul rus al Apărării a insistat că forţele sale respectă încetarea unilaterală a focului, care s-a încheiat la ora 23.00 la Kiev (21.00 GMT). Dar a mai spus că a respins atacurile din estul Ucrainei şi că au fost ucişi zeci de soldaţi ucraineni vineri.

Autorităţile ucrainene au declarat că doar trei persoane au fost ucise vineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.