Preşedintele american Donald Trump a declarat că-i ”pare rău” de premierul britanic Theresa May, care şi-a anunţat vineri demisia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îmi pare rău de Theresa. O apreciez enorm”, a declarat locatarul Casei Albe pe peluza Casei Albe, înainte să plece către Japonia.

”Ea a muncit din greu, este foarte solidă”, a apreciat şeful statului american.

Preşedintele american nu s-a abţinut însă, în ultimele luni, să critice felul în care Theresa May a gestionat spinosul dosar al Brexitului, în timp ce conducătoarea conservatoare britanică încerca să stabilească bune relaţii cu el.

Theresa May a precizat că demisionează din funcţia de şefă a Partidului Conservator - iar astfel din cea de şefă a Guvernului - la 7 iunie, exprimându-şi ”un regret profund pentrucă nu am fost capabilă să pun în aplicare Brexitul”.

Ea urmează să se afle, aşadar, la Downing Street în cursul vizitei de stat la Londra a preşedintelui Trump, care efectuează o vizită în Europa la începutul lui iunie cu ocazia marcării a 75 de ani de la Debarcarea din Normandia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.