Marea Britanie încearcă să verifice informaţii cu privire la posibila folosire de arme chimice de către forţele ruse la Mariupol, oraş asediat de peste o lună, a anunţat ministrul britanic al Afacerilor Externe, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Informaţii indică faptul că forţele ruse este posibil să fi folosit agenţi chimici într-un atac împotriva populaţiei din Mariupol. Colaborăm urgent cu partenerii pentru a verifica detaliile”, a precizat Liz Truss pe contul său de Twitter. “Orice folosire a unor astfel de arme ar reprezenta o escaladare brutală în acest conflict şi le vom cere socoteală lui Putin şi regimului său”, a adăugat ea.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a declarat că SUA sunt la curent cu informaţiile care circulă pe reţelele de socializare cu privire la posibila folosire de arme chimice la Mariupol. “Nu putem deocamdată să conformăm şi vom continua să monitorizăm situaţia îndeaproape. Aceste informaţii, dacă sunt adevărate, sunt profund îngrijorătoare”, a afirmat el.

Parlamentara ucraineană Ivanna Klimpuş a notat luni seară oe Twitter că la Mariupol s-a folosit o substanţă necunoscută şi că victimele au simptome de insuficienţă respiratorie. “Cel mai probabil arme chimice”, a adăugat ea.

Regimentul ucrainean Azov a anunţat că o dronă a ruşilor a eliberat o substanţă toxică asupra soldaţilor şi civililor la Mariupol. Mai multe persoane ar avea probleme respiratorii şi neurologice ca urmare a atacului.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.