Un bărbat care le-a spus ofiţerilor că avea arme de foc şi că avea de gând să-şi facă singur rău a murit împuşcat de poliţie, în estul Londrei, anunţă The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul Independent pentru Conduita Poliţiei (IOPC) investighează incidentul din Dagenham.

Poliţia Metropolitană a relatat că ofiţerii au fost chemaţi la o adresă din Weston Green cu puţin timp înainte de ora 20:00, joi, de un bărbat care a spus că plănuia să-şi ia viaţa.

Bărbatul, despre care se crede că are 40 de ani, a mai spus poliţiştilor că are arme de foc încărcate.

Poliţia a încercat să discute cu bărbatul înainte ca un ofiţer să tragă două focuri de armă chiar înainte de ora 21:00, după ce acesta a părăsit proprietatea de la care a sunat, a transmis Poliţia Metropolitană.

În ciuda eforturilor poliţiştilor şi paramedicilor, bărbatul a fost declarat decedat la ora 21.30.

IOPC a spus că în apropierea bărbatului a fost găsită o armă de foc, iar o altă armă a fost recuperată din interiorul proprietăţii.

Directorul IOPC, Amanda Rowe, a declarat: „Gândurile noastre sunt alături de familia bărbatului şi la toţi cei afectaţi de acest incident tragic”.

„Având în vedere că un bărbat a murit după ce a fost împuşcat de poliţie, rolul nostru este să investigăm toate circumstanţele acestui incident, inclusiv acţiunile şi deciziile luate de poliţie. Ştim că vor exista întrebări despre ceea ce s-a întâmplat, dar este important să stabilim faptele despre acest incident înainte de a comenta în continuare”, a adăugat ea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.