Ministrul britanic de Externe David Cameron a avertizat miercuri Iranul să înceteze furnizarea de arme şi informaţii rebelilor houthi din Yemen, acuzând Teheranul că foloseşte criza din Orientul Mijlociu ca scuză pentru a "încălca suveranitatea" altor ţări, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iranul trebuie să înceteze furnizarea de arme şi de informaţii către Houthi şi să îşi folosească influenţa pentru a opri atacurile Houthi în Marea Roşie", a declarat Cameron pe X (ex-Twitter), explicând că a fost "clar" pe acest subiect în timpul unei întâlniri cu omologul său iranian Hossein Amir-Abdollahian la Forumul de la Davos (Elveţia).

De asemenea, Iranul trebuie să înceteze să mai folosească situaţia din regiune ca o acoperire pentru a acţiona iresponsabil şi a încălca suveranitatea altora", a adăugat el.

Pakistanul a acuzat miercuri Teheranul pentru un atac aerian care a ucis doi copii pe teritoriul său, după raiduri similare efectuate de Iran în Irak şi Siria împotriva a ceea ce a numit "grupări teroriste anti-iraniene".

Atacurile iraniene au loc într-un moment în care Orientul Mijlociu este zguduit de războiul dintre mişcarea islamistă palestiniană Hamas şi Israel - susţinut militar de Washington - în Fâşia Gaza şi de atacurile rebelilor houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, asupra unor nave comerciale în Marea Roşie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.