Autorităţile din regiunea rusă Lipeţk, situată la nord de regiunea Voronej, le cer sâmbătă locuitorilor să rămână în case şi să nu se deplaseze, în cursul unei rebeliuni militare a grupării paramilitare ruse Wagner, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oblastul Lipeţk se află la 420 de kilometri sud de Moscova.

”Pentru a asigura ordinea şi securitatea cetăţenilor regiunii Lipeţk, Cartierul General Operţional (al oblastului) îi îndeamnă pe locuitori să nu iasă din case decât în caz de necesitate şi să renunţe la orice deplasare cu un vehicul privat”, anunţă într-o postare pe Telegram autorităţile de la nivel regional.

Autorităţile din Lipeţk fac acest anunţ după ce guvernatorul oblastului vecin, Voronej, care se află la frontiera cu Ucraina ocupată - de unde vin combatanţii Wagner - a anunţat confruntări militare împotriva rebeliunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.