Locuinţa preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi cea a liderului majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, au fost vandalizate, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În faţa locuinţei din California a lui Pelosi, vandalii au lăsat sânge fals şi un cap de porc. De asemenea, locuinţa a fost vandalizată cu graffiti.

De asemenea, pe casa din Kentucky a republicanului McConnell au apărut mesaje ca “unde sunt banii mei”.

“Îi apreciez pe otţi locuitorii din Kentucky care au participat la procesul democratic, indiferent dacă sunt sau nu de acord cu mine. Însă această situaţie este diferită. Vandalismul şi politica fricii nu au ce căuta în societatea noastră”, a precizat McConnell într-un comunicat.

Aceste incidente vin în contextul unei lupte politice cu privire la un pachet de stimulare financiară în contextul pandemiei de coronavirus.

Marţi, Camera Reprezentanţilor a votat mărirea ajutorului trimis oamenilor de la 600 de dolari la 2.000 de dolari. Camera Reprezentanţilor, cu majoritate democrată, a votat această mărire cu ajutorul a peste 40 de republicani. Însă senatul, în care republicanii sunt majoritari, nu a aprobat mărirea.

Vineri, Congresul SUA a anulat un veto al preşedintelui în exerciţiu Donald Trump cu privire la bugetul apărării. A fost primul astfel de eşec din mandatul de preşedinte al lui Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.