Guvernul francez a sesizat justiţia împotriva unui ofiţer francez cu privire la o ”atingere la adresa securităţii”, a anunţat duminică la postul de radio Europe1 ministrul Armatelor Florence Parly, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce pot să confirm este că un ofiţer superior este vizat de o procedură judiciară cu privire la atingere la adresa securităţii”, a declarat ea.

Potrivit Europe1, acest locotenent-colonel, aflat în post la o bază NATO în Italia, a fost arestat la sfârşitul vacanţei de către Direcţia Generală a Securităţii Interne (DGSI, serviciul de informaţii interne al poliţiei judiciare de la Ministerul de Interne) şi plasat în detenţie provizorie cu privire la faptul că a transmis documente extrem de sensibile Rusiei.

”Noi am luat toate măsurile de apărare necesare. Acum trebuie ca justiţia să poată să-şi facă treaba cu respectarea secretului instrucţiei. Justiţia trebuie să spună de ce anume este vinovat şi dacă este vinovat”, a declarat ministrul francez al Apărării.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.