Keiko Fujimori, liderul opoziţiei din Peru, a fost eliberată, vineri, după 13 luni petrecute în închisoare pentru acuzaţii de corupţie şi spălare de bani în campaniile ei electorale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Punerea în libertate a fiicei fostului preşedinte Alberto Fijimori (1990 - 2000) a fost posibilă după o controversată decizie a Tribunalului Constituţional care a anulat pedeapsa cu închisoare preventivă după ce a considerat că a fost „încălcat dreptul la libertate personală” al acuzatei.

În faţa închisorii, a fost aşteptată de soţul ei, americanul Mark Vito, care în urmă cu 18 zile a început o grevă a foamei pentru ca ea să fie eliberată, dar şi de lideri ai partidului Fuerza Popular şi sute de susţinători, informează rtve.es.

În primele declaraţii, Fujimori a spus că perioada petrecută în închisoare a fost „cea mai dureroasă din viaţa mea” şi că a avut ocazia de a „reflecta asupra lucrurilor pe care le-aş fi putut face mai bine”.

Fosta candidată la preşedinţie a susţinut că Tribunalul Constituţional a corectat un proces „plin de abuzuri şi despotic şi ce trebuie să fac este să continui să înfrunt această anchetă, să continui să colaborez cu justiţia”.

Fujimori a mai spus că îşi va lua un timp pentru a sta alături de familie şi a se îngriji. „Mai târziu voi decide ce voi face în a doua etapă a vieţii mele”.

În ciuda eliberării, Keiko Fujimori continuă să fie anchetată de Procuratură pentru aportul companiei braziliene Odebrecht la campanile sale din 2011 şi 2016.

Conducerea companiei de construcţii a recunoscut că a dat 1 milion de dolari campaniei lui Fujimori în 2011 şi o altă sumă pentru cea din 2016, iar alte firme peruane au dezvăluit că au format un fond pentru a finanţa candidatura la preşedinţie a fostei deputate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.