Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat întărirea capacităţilor de apărare ale ţării, după o întâlnire cheie cu oficiali militari de top, a declarat vineri presa de stat, ridicând îngrijorări cu privire la posibila adăugare a armelor nucleare tactice, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întâlnirea a fost urmărită îndeaproape din cauza speculaţiilor tot mai mari că Phenianul ar putea efectua primul său test nuclear în cinci ani, despre care oficialii americani şi sud-coreeni au spus că ar putea avea loc „oricand” acum.
 
Kim a prezidat reuniunea extinsă de trei zile a celei de-a 8-a Comisii Militare Centrale, în care oficialii de rang înalt „au aprobat furnizarea unei garanţii militare pentru consolidarea în continuare a factorului de descurajare a războiului din ţară”, a declarat presa oficială KCNA.
 
În timpul întâlnirii, Coreea de Nord a făcut o menţiune despre revizuirea planurilor sale de război şi a spus că a decis să-şi întărească sarcinile operaţionale ale unităţilor sale din prima linie cu „un important plan de acţiune militară”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.