Liderul Belarus Alexandr Lukaşenko şi cancelarul german Angela Merkel au discutat la telefon, luni, potrivit unei postări pe reţelele de socializare a reporterilor presei de stat din Belarus, pe fondul unei crize a migranţilor la graniţa poloneză cu fostul stat sovietic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Discuţiile au durat aproximativ 50 de minute. Liderii au discutat despre criza refugiaţilor de la graniţă şi despre modalităţile de a oferi ajutor umanitar. Ei au vorbit şi despre măsurile de prevenire a escaladării crizei. Ei au fost de acord cu alte contacte, potrivit informaţiilor.

Discuţiile au fost primul contact dintre preşedintele belarus şi un lider occidental de când Lukaşenko şi-a revendicat victoria în alegerile prezidenţiale din Belarus din august 2020, declanşând cele mai mari proteste de stradă din istoria statului.

Occidentul încearcă să oprească ceea ce spune că este o politică a Belarusului de a împinge migranţii către Uniunea Europeană pentru a o presa să pună capăt sancţiunilor impuse din cauza represiunii de către Belarus a protestelor de anul trecut împotriva realegerii contestate a lui Lukaşenko.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.