Liderii NATO au convenit sâmbătă, în marja summitului de la Varşovia, să îşi prelungească misiunea Resolute Support din Afganistan şi după anul 2016, printr-un model flexibil, regional, a declarat secretarul genral al Alianţei, Jens Stoltenberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a precizat şi liderii au convenit asupra revizuirii angajamentelor naţionale pentru a continua finanţarea până în 2020.

În acest sens, Stoltenberg a explicat că statele aliate, cu excepţia Statelor Unite, au promis aproape un miliard de dolari pentru militarii din Afganistan. El s-a declarat convins că NATO va reuşi astfel să menţină nivelul de finanţare pentru forţele din Afganistan.  

Mai mult, statele membre NATO au dat asigurări că susţin un angajament politic pe termen lung.

Stoltenberg a precizat că Afganistanul face progrese, care trebuie să continue, în special în ceea ce priveşte drepturile omului, lupta împotriva corupţiei şi organizarea de alegeri libere şi transparente.

“Şi reconcilierea naţională trebuie să fie o prioritate”, a adăugat el.

În schimb, Guvernul afgan şi-a luat angajamentul să continue să implementeze reforme, să lucreze pentru pentru respectarea drepturilor omului, inclusiv ale femeilor şi să lupte împotriva corupţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.