Preşedintele Donald Trump a anunţat că Statele Unite sunt pregătite să ajute autorităţile spaniole şi a denunţat un ”atac terorist” la Barcelona. Şi preşedintele Franţei Emmanuel Macron, dar şi premierul britanic Theresa May şi-au exprimat solidaritatea cu poporul spaniol. Papa Francisc a transmis, la rândul său, că se roagă pentru victimele atacului terorist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump condamnă atentatul terorist de la Barcelona şi oferă autorităţilor spaniole ajutorul SUA

”Statele Unite condamnă acest atac terorist de la Barcelona şi vor face orice este necesar să ajute”, a scris Donald Trump pe Twitter. 

”Fiţi duri şi puternici, vă iubim!”, a adăugat el.

La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin a îndemnat la o luptă globală împotriva ”forţelor terorismului”.

Macron şi Guvernul francez îşi exprimă solidaritatea faţă de spanioli în urma atentatului de la Barcelona

Preşedintele Republicii franceze Emmanuel Macron şi Guvernul francez şi-au exprimat joi seara ”solidaritatea cu victimele, autorităţile şi poporul spaniol”, în urma atacului terorist de la Barcelona.

Ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian şi secretarul de stat pentru Afaceri Europene Nathalie Loiseau şi-au exprimat ”solidaritatea cu victimele, dar şi cu autorităţile şi poporul spaniol”, denunţând un ”atac terorist”.

Jean-Yves Le Drian şi Nathalie Loiseau i-au îndemnat pe francezii rezidenţi la Barcelona sau aflaţi în trecere prin acest oraş ”să evite sectorul şi să-şi asigure cât mai rapid rudele, pentru a evita aglomerarea numerelor de urgenţă”. Consulatul general francez de la Barcelona a înfiinţat un număr de urgenţă (+34 93 270 30 35), iar o celulă de criză a fost deschisă la Paris (01 43 17 51 00).

Regatul Unit ”este alături de Spania împotriva terorii”, afirmă May; Jean-Claude Juncker denunţă o ”barbarie”

Regatul Unit ”este alături de Spania împotriva terorii”, a declarat premierul britanic Theresa May.

Ea a condamnat joi seara ”teribilul” atac, în care o dubă a intrat în viteză în pietoni pe celebrul bulevard Las Ramblas.

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a anunţat că a ”aflat cu o tristeţe şi o durere profundă de atacul terorist care a lovit în inima Barcelonei în această (joi) după-amiază”.

”Acest atac laş i-a ţintit în mod deliberat pe cei care se bucurau de viaţă şi petreceau timp împreună cu familia şi prieteni. Nu ne vom lăsa intimidaţi de o asemenea barbarie”, a subliniat şeful Comisei.

Papa Francisc se roagă pentru victimele atentatului de la Barcelona

Papa Francisc se roagă pentru victimele atacului de la Barcelona şi îşi exprimă apropierea faţă de familiile lor, relatează The Associated Press.

Suveranul Pontif argentinian s-a declarat ”profund îngrijorat” şi a transmis că urmăreşte evoluţiile îndeaproape, a declarat un purtător de cuvânt al Vaicanului, Greg Burke.

Vaticanul a consolidat considerabil securitatea la evenimentele publice la care participă Papa Francisc, cu scopul de a împiedica asemenea atacuri cu vehicule asupra mulţimii care se adună la audienţele sale săptămânale şi la rugăciunile de duminică din Piaţa Sfântul Petru. Circulaţia rutieră pe principalul bulevard care duce în piaţă a fost închisă în urmă cu peste un an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.