Autorităţile libaneze au anunţat marţi că au confiscat peste cinci milioane de comprimate de captagon - un drog din familia amfetaminelor - destinate exportului către Sudan, prin Coasta de Fildeş, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele de securitate au interceptat o ”cantitate mare de captagon, de 5,45 de milioane de comprimate”, în cursul junei percheziţii la un depozit de la Ghazié, în sudul Libanului, anunţă într-un comunicat ministrul libanez de Interne Bassam Mawlawi.

Pastilele erau ascunse în panouri de construcţie şi urmau să fie trimise în Sudan prin Abidjan, potrivit Ministeruilui de Interne.

Era imposibil să se afle dacă Sudanul era destinaţia finală a încărcăturii.

În ianuarie, forţe de securitate libaneze au confiscat o încărcătură de captagon destinată Arabiei Saudite, prin Togo.

Siria, urmată de Liban, sunt considerate principalii producători de captagon, iar Arabia Saudită este principalul consumator.

Captagonul se află la originea unui medicament al cărui principiu activ este fenetilina - un drog de sinteză din familia amfetaminelor.

Forţele de securitate libaneze şi-au intensificat lupta împotriva traficului de captagon după ce Arabia Saudită a suspendat, în aprilie 2021, importul de fructe şi legume din Liban, după descoperirea a peste cinci milioane de pastile de captagon ascunse în fructe.

Beirutul este criticat cu regularitate de către ţări de la Golful Persic din cauză că nu cooperează suficient în lupta împotriva traficului de droguri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.