Legiunea Libertate pentru Rusia - un grup care a revendicat responsabilitatea pentru o aparentă incursiune în interiorul teritoriului rusesc în Belgorod - a postat luni seară o înregistrare video care pare să arate aşa-numitul steag al Rusiei libere fluturând deasupra Universităţii de Stat din Moscova, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În videoclipul incidentului, pentru care Legiunea nu a revendicat în mod direct responsabilitatea, baloane par să ridice steagul cu dungi albastre şi albe deasupra clădirii principale a universităţii. "Mulţumim celor care ne susţin şi ne aşteaptă!", a precizat Legiunea Libertate pentru Rusia în legendă pe Telegram. "'L' [Legiunea] pentru Rusia! Pentru libertate!"

Alte videoclipuri postate de Legiunea Libertate pentru Rusia par să arate un alt steag al opoziţiei ruseşti fluturând deasupra diferitelor zone din Moscova, purtat de baloane albastre şi albe.

CNN nu a putut verifica în mod independent aceste informaţii.

Steagul alb-albastru şi alb a fost folosit de mai multe grupuri de opoziţie ruseşti anti-Putin şi a devenit mai utilizat pe scară largă de la invazia rusă în Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.