Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov îndeamnă joi Statele Unite să înceteze ”agresiunea” împotriva Yemenului, după ce armata americană a efectuat în patru rânduri bombardamente în Yemen în mai puţin de o săptămână împotriva rebelilor huthi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cel mai important acum este să se oprească agresiunea împotriva Yemenului, pentru că cu cât bombardează mai mult americanii şi englezii, cu atât mai puţin vor vrea huthi să negocieze”, a apreciat într-o conferinţă de presă, la Moscova, Serghei Lavrov.

În noaptea de miercuri spre joi, armata americană i-a vizat din nou pe huthi, pe teritoriul pe care-l contrlează, în Yemen, prin atacuri la sol vizânmd 14 rachete aparţinând rebelilor proiranieni, care atacă de mai multe săptămâni traficul maritim în regiune.

Aceste atacuri americane într-un Orient Mijlociu care se apropie de un război regional au avut loc la doar câteva ore după ce Washingtonul i-a catalogat din nou drept o entitate ”teroristă” pe huthi, care continuă să atace nave comerciale la Marea Roşie şi în Golful Aden.

Potrivit postului huthi al-Masirah, aceste atacuri nocturne au vizat cinci ”guvernorate, Honeida, Taiz, Dhamar, Al-Bayda şi Saada”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.