Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Rezniko, a declarat că lansatoare de rachete multiple de tip MLRS MARS II, donat de Germania, au sosit în Ucraina, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Al treilea frate din familia Long Hand – MLRS MARS II din Germania – a sosit în Ucraina”, a scris Reznikov pe Twitter, luni.

”Mulţumesc Germaniei şi personal colegului meu, Ministrul Apărării Christine Lambrecht pentru aceste sisteme. Artileriştii noştri salută partenerii noştri germani!”, a adăugat el.

Sistemul de rachete de tip MARS II este o actualizare germană a sistemului de tip M270 MLRS folosit şi de armata americană. Are o rază de acţiune similară cu cea a sistemului HIMARS donat de Statele Unite Ucrainei, alături de o capacitate mai mare de rachete (12 rachete în loc de şase), însă cu o manevrabilitate mai scăzută.

Germania a precizat că va dona trei dintre aceste sisteme, dar nu este clar câte au fost predate forţelor ucrainene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.