Landul german Bavaria, care a înregistrat cel mai mare număr de decese din cauza noului coronavirus din Germania, va impune restricţii mai dure pentru a combate răspândirea Covid-19, până pe 5 ianuarie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bavarezii vor putea să iasă din case doar pentru motive justificate, a declarat premierul landului, Markus Soeder, adăugând că va exista o anumită relaxare a măsurilor pentru Crăciun, dar nu şi pentru Anul Nou.

”Din nefericire, situaţia este gravă. Nu este suficient. Trebuie să facem mai mult”, a spus Soeder într-o conferinţă de presă.

Oamenii vor putea merge doar la serviciu, la medic sau să se plimbe. Pentru zonele cu cel mai mare număr de infectări vor fi impuse restricţii pentru circulaţia pe timp de noapte.

Magazinele şi şcolile vor rămâne deschise, dar copiii cu vârste de peste 13 ani vor merge alternativ la şcoală.

Soeder va cere marţi parlamentului regional să aprobe măsurile.

Potrivit datelor Robert Koch Institute pentru boli infecţioase, duminică, numărul cazurilor confirmate de Covid-19 a crescut în Germania cu 17.767, la 1.171.323. Numărul deceselor a urcat cu 255, la 18.772, dintre care 4.289 în Germania.

Cancelarul Angel Merkel şi liderii landurilor au convenit, miercuri, să prelungească restricţiile la nivel naţional, care includ limitarea adunărilor private la cinci persoane provenite din două gospodării, până pe 10 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.