Nemo, un labrador încrucişat cu un grifon negru, a fost văzut luni de jurnalişti la Palatul Elysée, ocupându-şi astfel locul în rândul câinilor prezidenţiali, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de unul sa doi ani, el a fost adoptat în weekendul trecut de Emmanuel şi Brigitte Macron de la Societatea pentru protecţia animalelor (SPA), a precizat Elysée.

Invitat să-şi explice alegerea numelor, anturajul lui Emmanuel Macron a răspuns că ”este anul «N»-urilor. Şi pentru că el (preşedintele) adoră «20.000 de leghe sub mări»”, un roman al lui Jules Verne în care căpitanul Nemo se află la comanda submarinului Nautilus.

Nemo o succedă astfel pe Philae, o tânără femelă labrador care i-a fost oferită predecesorului lui Macron François Hollande de către Federaţia foştilor combatanţi francezi de la Montréal. Ea a plecat de la Élysée împreună cu stăpânul ei în mai, scrie AFP

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.