Compania petrolieră naţională kuwaitiană Kuwait Oil Company anunţă luni o ”stare de urgenţă”, în urma unei scurgeri de petrol pe uscat şi precizează că nu s-au raportat nicio victimă şi nicio întrerupere a producţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kuwait Oil Company a anunţat într-un comunicat ”starea de urgenţă din cauza unei scurgeri de petrol în vestul” Kuwaitului.

Scurgerea a avut loc într-o regiune nelocuită, fără să rănească pe cineva, iar ”producţia nu a fost afectată”, declară AFP un purtător de cuvânt al companiei, Qusai Alamer, fără să precizeze locul unde a avut loc incidentul.

”Nicio emanaţie toxică nu a fost semnalată în instalaţie”, precizeză el, anunţând că echipe au fost trimise la faţa locului, pentru a stabili originea scurgerii şi a o opri.

Ziarul kuwaitian Al Rai a publicat pe Twitter o înregistrare video care surprinde o importantă cantitate de petrol ţâşnind dintr-un tub, pe un teren arid.

Autenticitatea acestei înregistrări video nu a putut fi verificată imediat, scrie AFP.

Kuwaitul este unul dintre principalii producători de petrol din lume.

Aproape 90% dintre veniturile kuwaitiene provin din petrol.

Kuwaitul, un stat membru al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de petrol (OPEP), produce în prezent aproximativ 2,7 milioane de barili de petrol pe zi.

Kuwait Oil Company a semnalat mai multe scurgeri de petrol în ultimii ani.

În 2017, două pelicule de petrol au fost identificate în largul coastelor kuwaitiene în doar câteva zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.