Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba figurează printre participanţii la foarte discreta reuniune Bilderberg, care se desfăşoară loc anul acesta la Lisabona - de joi şi până duminică - în Hotelul de lux Pestana Palace, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg şi Înaltul Reprezentant UE însărcinat cu Politica Externă şi de Securitate Josep Borrell se află pe lista celor aproximativ 130 de participanţi, pezentată de către organizatorii acestei conferinţe.

Jens Stoltenberg urmează să se exprime în faţa presei joi seara, în urma unei întâlniri oficiale cu premierul portughez Antonio Costa.

Ucraina, Rusia, NATO şi ameninţări de ordin transnaţional se află între temele de discuţie a celei de-a 69-a ediţii a reuniunii Bilderberg, la care iau parte personalităţi politice şi economice europene şi nord-americane, pe tema mizelor mondiale.

Oficiali politici şi experţi din sectoarele industriei, finanţelor, dar şi din medii universitare şi de presă urmează să dezbată despre Europa şi despre leadershipul american, despre India, China, sistemul bancar, traziţia energetică, provicări bugetare sau politici industriale şi comerciale.

Trei şefi de Guvern apar pe listă - olandezul Mark Rutte, finlandeza Sanna Marin şi daneza Mette Frederiksen.

Fostul premier francez Edouard Philippe a fost invitat, iar actualul Guvern de la paris este reprezentat de către miniştrii delegaţi al Conturilor Publice Gabriel Attal şi Transporturilor Clément Beaune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.