Kremlinul respinge luni drept ”minciuni” informaţiile despre descoperirea a sute de cadavre şi unei gropi comune la Izium, în estul Ucrainei, după retragerea forţelor ruse din regiune, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o minciună. Bineînţeles că vom apăra adevărul în acest caz”, subliniază un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit autorităţilor ucrainene, peste 440 de morminte şi o groapă comună au fost descoperite, săptămâna trecută, în apropiere de Izium, în mijlocul unei păduri de pini, la liziera acestui oraş recucerit de către militari ucraineni de la cei ruşi.

De la începutul intervenţiei sale militare în Ucraina, Rusia a dezminţit în mai multe rânduri că a comis atrocităţi.

”Este acelaşi scenariu ca la Bucea”, a tunat Dmitri Peskov, referindu-se la alt oraş ucrainean, situat în apropiere de Kiev, unde forţe ruse au fost acuzate de faptul că au comis atrocităţi, acuzţaii pe care Moscova le neagă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a dat asigurări luni că Peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014, face ”parte integrantă din teritoriul Rusiei”, după ce oficiali ucraineni au reitarat că vor să pună capăt ”ocupaţiei” ruse.

”Orice atac pe teritoriul rus va primi un răspuns adecvat”, a ameninţat Dmitri Peskov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.