Kremlinul refuză miercuri să facă orice comentarii despre inculparea penală fostului preşedinte american Donald Trump, acuzat de plăţi în vederea ascunderii a trei scandaluri stânjenitoare înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016 şi care a pledat marţi nevinovat de falsificare de documente contabile în faţa justiţiei din New York într-o audiere de inculpare istorică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi nu considerăm că suntem în drept să ne amestecăm în afacerile interne ale Statelor Unite şi că Statele Unite nu au dreptul să se amestece în afacerile noastre. Deci, nu dorim să comentăm”, a declarat presei un purtător de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Donald Trump a pledat maţi nevinovat de falsificarea unor documente contabile în faţa justiţiei din New York, într-o audiere de inculpare penală istorică, care a deschis uşa unui proces în 2024.

Fostul preşedinte este acuzat de faptul că a orchestrat o serie de plăţi cu scopul de a ascunde trei scandaluri înaintea alegerilor din 2016, inclusiv plata sumei de 130.000 de dolari unei vedete porno, Stormy Daniels, cu care ar fi avut, în 2006, o relaţie extraconjugală.

Un portar de la Trump Tower care pretindea că deţinea informaţii despre un copil ascuns a primit suma de 30.000 de dolari pentru a păstra tăcerea, iar o femeie care se prezenta ca o fostă amantă a lui Trump a primit 150.000 de dolari pentru a rămâne discretă.

Acuzat de faptul că a vrut să întreprindă o apropiere de preşedintele rus Vladimir Putin în timpul mandatului, cu scopul de contracara mai bine China, Donald Trump repetă într-una că invazia Ucrainei de către Rusia nu ar fi loc niciodată dacă ar fi fost el la putere.

Spionajul american a acuzat Rusia de amestec în alegerile americane din 2016 în favoarea lui Trump, prin folosirea reţelelor de socializare.

Moscova respinge aceste acuzaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.