Kremlinul şi-a exprimat ”îngrijorarea profundă” marţi, în a doua zi a unei incursiuni a unui grup armat pe teritoriul Rusiei, din Ucraina, şi îndeamnă la ”eforturi suplimentare” în vederea unei contracarări a acestor atacuri - care se multiplică şi cresc în amploare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce s-a întîmplat ieri (luni) provoacă o îngrijorare profundă şi demonstrează încă o dată că combatanţii ucraineni îşi continuă activităăţile împotriva ţării noastre”, declară presei un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

”Asta necesită din partea noastră eforturi suplimentare. Aceste eforturi continuă să fie furnizate, iar operaţiunea militară specială (în Ucraina) continuă pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple”, declară Peskov.

Rusia a lansat luni o ”operaţiune antiteroristă” în întreaga regiune Belgorod - o premieră de la invazia Tcrainei de către Vladimir Putin.

Aceasta le acordă în zona respectivă puteri sporite atât forţelor armate, cât şi forţelor de ordine.

Moscova acuză Kievul de orchestrarea acestui atac, însă Ucraina dezminte şi denunţă o ”criză internă în Rusia”.

ATACURI CU DRONĂ ÎN BELGOROD

Mai multe atacuri cu dronă au vizat, în noaptea de luni spre marţi, regiunea rusă Belgorod, la frontiera cu Ucraina, unde forţe de securitate ruse continuă să acţioneze împotriva incursiunii armate a acestor combatanţi provenind din Ucraina.

Aceste atacuri cu dronă nu s-au soldat cu victime, a anunţat pe Telegram guvernatorul regiunii Belgorod Viaceslav Gladkov.

El a anunţat că ”două case au fost atacate cu drone la Graivoron”, capitala districtului cu acelaşi nume, iar alte două atacuri cu dronă au vizat satul Borisovka şi au atins o clădire administrativă şi o casă.

CIVILI EVACUAŢI DIN NOUĂ LOCALITĂŢI

Civili au părăsit cel puţin nouă localităţi ruseşti din regiunea rusă Belgorod, la o zi după incursiunea grupului armat provenind din Ucraina în această regiune, a anunţat marţi guvernatorul regiunii.

Mai multe comune au fost supuse ”multor” bombardamente.

”Curăţarea teritoriului continuă. Locuitori din Graivoron, Novostroevka, Gorkovski, Bezimeno, Mokraia Orlovka, Glotovo, Gora Podol, Zamostie şi Spodariuşeno au fost depşasaţi”, a anunţat într-o postare pe Telegram Viaceslav Gladkov.

El anunţa luni zeci de tiruri de artilerie vizând mai multe localităţi de la frontiera cu Ucraina.

ANCHETĂ ”TERORISTĂ”

Rusia a deschis marţi o anchetă teroristă privind incursiunea grupului armat provenind din Ucraina, cu privire la un ”act terorist”.

”Măsuri sunt pe cale să fie luate în vederea stabilirii identităţii atacatorilor şi tuturor circumstanţelor acestui incident”, anunţă într-un comunicat Comitetul rus de anchetă, organul însărcinat cu principalele investigaţii în Rusia.

Regiunea Belgorod - şi mai ales districtul Graivoron - a fost luni ţinta unei incursiuni a acestor combatanţi înarmaţi, provenind din Ucraina, soldată cu opt răniţi.

Rusia a decretat un regim ”antiterorist” şi a evacuat civili, cu scopul de a încerca să respingă acest nou atac pe teritoriul rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.