Kremlinul consideră că nu există ”niciun motiv” ca statul rus să fie acuzat că se află la originea otrăvirii opozantului Aleksei Navalnîi şi îndeamnă Occidentul să se abţină de la orice ”judecată pripită”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu există niciun motiv să se acuze statul rus”, a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Moscova este pregătită de ”dialog” cu Berlinul şi europenii în acest dosar, a adăugat el.

”Nicio substanţă toxică” nu a fost detectată de medicii ruşi în timpul spitalizării iniţiale a lui Navalnîi, în Siberia, la sfârşitul lui august, a insistat Peskov.

”Până acum, noi nu am primit nicio informaţie” din partea Germaniei cu privire la analizele care au permis să se conchidă că opozantul a fost otrăvit, a adăugat el.

”Eu nu cred, în general, că otrăvirea acestei persoane ar putea fi în folosul cuiva”, a apreciat el.

”Ne-ar plăcea ca partenerii noştri din Germania şi din alte ţări europene să nu judece pripit”, a insistat Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a dat totodată asigurări că nu vede ”niciun motiv” ca Rusiei să i se impună sancţiuni în acest dosar.

Cancelarul german Angela Merkel a exercitat miercuri presiuni asupra Moscovei, să prezinte explicaţii, după ce analize efectuate în Germania au arătat că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic ”de tip noviciok”.

Acest agent neutoroxic a fost folosit împotriva fostului dublu agent Serghei Skripal şi fiice sale Iulia, în 2018, în Anglia, potrivit autorităţilor britanice, care au dat vina pe statul rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.