Kremlinul dă asigurări joi că Războiul din Ucraina nu se află într-un ”impas”, contestând astfel declaraţii ale comandantului armatei ucrainene Valeri Zalujni despre conflictul care durează de un an şi nouă luni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu, conflictul nu este în impas”, a declarat presei un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

”Rusia îşi continuă neîncetat operaţiunea militară specială. Toate obiectivele stabilite urmeazsă să fie atinse”, dă el asigurări.

Dmitri Peskov răspundea unor declaraţii pe care comandantul armatei ucrainene Valeri Zalujni le-a făcut într-un interviu acordat săptămânalului brtitanic The Economist.

”La fel ca în Primul Război Mondial, am atins un nivel tehnologic în aşa fel încât ne aflăm în impas”, a declarat el săprămânalului britanic.

”Probabil că nu va exista o străpungere profundă şi frumoasă”, a adăugat el.

Ucraina desfăşoară din iunie o contraofensivă lentă cu scopul de a încerca să recucerească teritorii ocupate de Rusia în est şi sud.

Însă, până în prezent, avansarea a fost foarte limitată.

Linia frontului - cu o lungime de aproximativ 1.000 de kilometri - a rămas nemişcată de aproape un an, de la recucerirea oraşului Herson, în noiembrie 2022.

Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a anunţat joi că numărul atacurilor ruseşti a ”scăzut uşor” în Bătălia de la Avdiivka, în estul Ucrainei, unde forţe ruse menţin asalturi intense de mai multe săptămâni.

”Inamicul continuă să încerce să încercuiască Avdiivka, însă mai puţin activ, pentru moment”, anunţă Oleksandr Ştupun.

Avdiivka, un oraş industrial care se află aproape pe linia frontului din 2014, se situează la aproximativ 13 kilometri nord de Doneţk, capitala regiunii ucrainene cu acelaşi nume, a cărei anexare preşedintele rus Vladimir Putin a revendicat-o în urmă cu un an. alături de Lugansk, Herson şi Zaporojie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.