Rusia va considera orice noi sancţiuni impuse de SUA privind armele chimice ca fiind ilegale, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vom considera restricţiile impuse de SUA ca fiind ilegale”, a declarat Peskov pentru reporteri.

Departamentul de Stat al SUA a informat marţi că va impune noi sancţiuni împotriva Rusiei după ce Moscova nu a oferit asigurări rezonabile că nu va folosi arme chimice după un atac cu o neurotoxină asupra fostului spion rus, Serghei Skripal, în Anglia.

Departamentul de Stat a ameninţat Rusia în august că va impune noi sancţiuni în 90 de zile dacă nu va respecta Actul de Eliminare a Armelor şi Războiului Biologic (CBW) din 1991.

Conform legii din 1991, Rusia trebuie să oprească folosirea neurotoxinei Novichok, cea care a fost folosită în otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, Yulia, în martie, să se angajeze să nu folosească arme chimice contra propriului popor şi să permită inspecţii ale facilităţilor de către agenţii independente, precum cele ale ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.