Armata rusă are probleme cu recrutarea în mijlocul conflictului cu Ucraina, căutând voluntari chiar şi în închisori, până la punctul în care noii recruţi sunt adesea "bătrâni şi prost pregătiţi", a declarat luni un înalt oficial al Pentagonului, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat săptămâna trecută să fie mărită puterea armatei ruse cu 10%, sau aproximativ 137.000 de soldaţi până în ianuarie 2023.

Dar "este puţin probabil ca acest efort să aibă succes", a declarat reporterilor oficialul, care a cerut anonimatul, explicând că armata rusă s-a străduit să-şi atingă obiectivele de recrutare.

Statele Unite estimează că puterea armatei ruse a fost cu 150.000 mai mică faţă de obiectivul declarat de un milion de oameni în februarie 2022, înainte de invazia Ucrainei.

De atunci, Rusia a încercat să trimită mai degrabă soldaţi de carieră pe front decât recruţi, dar conflictul este costisitor din punct de vedere al resurselor umane şi materiale.

"Rusia a început deja să recruteze mai mulţi pentru a forma cel puţin un batalion de voluntari per district şi pentru a forma un corp al treilea de armată", a spus oficialul. "Au făcut acest lucru prin eliminarea limitei de vârstă pentru noii recruţi şi, de asemenea, prin recrutarea prizonierilor".

"S-a observat că mulţi dintre aceşti noi recruţi erau bătrâni, în stare proastă şi slab pregătiţi”, a concluzionat ea. "Toate acestea sugerează că noii recruţi pe care Rusia îi poate atrage până la sfârşitul anului nu vor întări puterea de luptă a ţării".

După ce nu au reuşit să cucerească Kievul la începutul intervenţiei, forţele ruse îşi concentrează acum eforturile în estul şi sudul Ucrainei, unde fronturile s-au mişcat puţin în ultimele săptămâni.

Kremlinul nu a procedat până acum la o mobilizare generală, măsură de care se tem mulţi ruşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.